top of page

Oggelvorsenpoel 2021

Beste Oggelvorsen,


Carnaval gaat altijd door; het is alleen de vraag hoe?

Samen met de commissies hebben wij daar de eerste ideeën voor bedacht en dat willen wij graag met jullie delen:


Wij houden bij het organiseren van Carnaval perse rekening met de geldende Corona regels; zowel nu als ten tijde van het carnaval. Dit betekent, voor zover wij er nu tegen aankijken, dat de normale manier van Carnaval – vieren in de Es niet mogelijk zal zijn. Wel zullen er activiteiten in de Es georganiseerd worden, deze zullen zowel reëel als virtueel uitgevoerd worden.


Vanuit de RIVM – regels weten wij ook wat we wel kunnen organiseren en daarom hebben wij besloten dat de organisatie van Carnaval voor de jeugd centraal komt te staan. Dit jaar hebben wij veel leerlingen in groep 8; veel animo om in de Raad van 11 of binnen het feestteam te komen en zijn er volop Dansmariekes die aan de slag willen. Kortom “de jeugd staat in 2021 centraal”.Vanuit bovenstaande visie hebben wij samen met de commissievertegenwoordigers en het bestuur enkele besluiten genomen die wij graag met jullie willen delen:


1. De viering van ons 55 – jarig lustrum zal niet in 2021 plaats vinden.


2. De eerste activiteit van het seizoen, namelijk het 11 – 11 bal zal niet op 15 november plaatsvinden, maar op 10 januari 2021. Tijdens deze middag zal zoals gezegd de jeugd centraal staan, maar zullen ook de grote Hoogheden bekend gemaakt worden. Hiervoor zal er in ‘de Es’ een activiteit georganiseerd worden, waarbij maar een beperkt aantal volwassenen aanwezig kan zijn. Wel zal iedereen dit 11 – 11 bal virtueel kunnen volgen, waardoor de spanning van het 11 – 11 bal zeker niet minder zal zijn.


3. In de periode tussen 10 januari en einde van Carnaval willen wij een aantal activiteiten organiseren, waarbij wij zoveel mogelijk carnavalsvierders willen betrekken ter opbouw en het vieren van het carnavalsfeest. Details zullen nog volgen.


4. Het thema voor volgend jaar hebben wij aangepast naar: “Al 55 jaar ôk NU goed vûr mekaar


5. Hoe wij het carnavalsweekend gaan invullen is nog niet bekend, maar we hebben al wel een vergunning aangevraagd voor een optocht. Samen met de optocht commissie en de vertegenwoordigers van “de clubkes” gaan we bekijken hoe we de optochten gaan invullen.


Met Carnavaleske groeten,

Het bestuur van stichting de Oggelvorsen.4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Inschrijfformulier grote optocht

Zondag 11 februari is het tijd voor de hoogmis van de carnaval in Esch, de grote optocht! Om 12:11 uur start de optocht die al jaren bekend staat om de prachtige creaties en het volop aanwezige straat

Comments


sinds 1966

Stichting de Oggelvorsen

bottom of page