top of page

Carnaval gaat altijd door, de vraag is alleen hoe?

Carnaval is geen evenement, het is een traditioneel jaarfeest. Ook als er niets georganiseerd zou worden, dan is het toch nog Vastenavond. Of de Oggelvorsen het volgend jaar samen zij aan zij in de Es op elkaar gepakt het feest kunnen vieren is maar zeer de vraag. Wij willen natuurlijk ten alle tijden voorkomen dat het virus weer opleeft. Echt samen vieren, het ontmoetingsfeest zoals we dat kennen, dat zullen wij misschien een jaartje moeten vergeten. Ook het vieren van het elf – elf bal zal moeilijker worden.

Voor Stichting de Oggelvorsen en de verschillende commissies breekt er daarom een tijd van improvisatie aan; de huidige situatie vergt creativiteit. En creativiteit dat is juist waar wij in Esch zo sterk in zijn; Esch met zijn vele clubkes en individuen, die juist het carnaval zo speciaal maken.

Als bestuur, ook samen met vertegenwoordigers van de verschillende commissies, zijn we al enkele keren bij elkaar gekomen om na te denken over mogelijke scenario’s. Op dit moment ligt nog niets vast, want als we kijken wat er nu mogelijk is en wat er 8 weken geleden mogelijk was, dan is dat al een wereld van verschil.

We zijn nu aan het werk om kort op de bal te kunnen schakelen en pas zo laat mogelijk programma’s vast te stellen. Het vorig jaar waarbij wij pas op zondagochtend een Tornadobal voor zondagmiddag opgetuigd hebben bewijst dat hier veel mogelijk is. Vanuit deze benadering zal er veel mogelijk zijn en zeker voor de jeugd zijn er al heel concrete ideeën. Wij verwachten begin september over de verschillende scenario’s te kunnen beslissen.

Kortom: Carnaval gaat altijd door; de vraag is alleen hoe?

Met vriendelijke groet,

Eric van Roosmalen


Voorzitter Stichting de Oggelvorssen


3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Inschrijfformulier grote optocht

Zondag 11 februari is het tijd voor de hoogmis van de carnaval in Esch, de grote optocht! Om 12:11 uur start de optocht die al jaren bekend staat om de prachtige creaties en het volop aanwezige straat

Comments


sinds 1966

Stichting de Oggelvorsen

bottom of page