top of page

Programma carnaval 2024

𝘊𝘢𝘳𝘯𝘢𝘷𝘢𝘭 𝘷𝘪𝘦𝘳𝘦𝘯 𝘸𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦𝘯 𝘪𝘯 𝘌𝘴𝘤𝘩!

Na vele uren/dagen/weken van voorbereiding zijn wij verheugd om het programma voor carnaval 2024 in Oggelvorsenpoel te mogen presenteren. De vele commissies hebben ieder weer leuke activiteiten uitgewerkt, zodat iedere carnavalsvierder in Esch de mogelijkheid heeft om het feest met elkaar te kunnen vieren!

Wanneer kom jij carnaval vieren met ons?


𝗩𝗿𝗶𝗷𝗱𝗮𝗴 𝟵 𝗳𝗲𝗯𝗿𝘂𝗮𝗿𝗶

-Op vrijdagochtend trappen we de carnaval af met een speciaal carnavalsprogramma op school. Dus kom verkleed naar school om carnaval goed te beginnen!

-Om 18:30 uur opent de Sint-Willibrorduskerk haar deuren voor de traditionele carnavalsmis met muziek van De Knoestjes.

Na afloop van de kerkmis lopen we naar het Oggelbeeldje op het Marktplein waar het jeugdcarnaval geopend zal worden door middel van de overhandiging van de sleutel aan Jeugdprins Finn dun Urste.

-Om 20:00 uur gaat de grote zaal van De Es open voor het altijd spectaculaire 55+bal vol optredens van lokale sterren.

Als je de leeftijd van 55+ nog niet bereikt hebt maar wel zin hebt in feest, dan kun je terecht op het Bouwersbal in Ons Café.


𝗭𝗮𝘁𝗲𝗿𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟬 𝗳𝗲𝗯𝗿𝘂𝗮𝗿𝗶

-Zaterdag beginnen we met de Kinderoptocht, die vertrekt vanaf het Marktplein. Om de kinderoptocht nog leuker te maken, hebben we dit jaar een nieuwe route. Deze is compacter en zal hierdoor nog toegankelijker en interactiever worden. Hoe leuk zou het zijn als alle kinderen uit Esch meedoen aan de kinderoptocht? Dus verzin iets leuks en doe mee!

-Na afloop van de Kinderoptocht gaan we naar De Es, waar ook dit jaar weer het KWAKBOL FEESTPALEIS zal zijn. Hoe gaaf is dat? Een eigen feesttent speciaal voor de jeugd!

In de grote zaal van De Es zal om 15:30 uur de officiële opening zijn van het volwassenen carnaval. Zal Prins Antonius dun Urste zijn opdracht succesvol uitvoeren en de sleutel overhandigd krijgen van de Burgemeester? Kom kijken en wie weet kun jij Prins Antonius nog helpen!

-Om 20:00 uur zal De Es veranderen in een groot feestwalhalla. Traditioneel de gezelligste carnavalsavond in Oggelvorsenpoel. Vorig jaar hebben jullie laten zien wat voor feest we er samen van kunnen maken! En dat gaan we in 2024 nogmaals doen met spetterende optredens van:

 𝗟𝗮𝗻𝘁𝗲𝗿𝗳𝗮𝗻𝘁𝗷𝗲

 𝗚𝘂𝘂𝘀 𝗗𝗼𝗴𝗴𝗲𝗻

 𝗙𝗲𝗲𝘀𝘁 𝗗𝗝 𝗗𝗲𝗻𝗻𝗶𝘀 𝗕𝗲𝘀𝗼

Natuurlijk ook weer de verkleedwedstrijd met het thema ‘uit de oude doos’. En natuurlijk een lekker broodje ei voor het naar huis gaan.


𝗭𝗼𝗻𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟭 𝗳𝗲𝗯𝗿𝘂𝗮𝗿𝗶

-Zondag is het tijd voor de hoogmis van de carnaval in Esch, de grote optocht! Om 12:11 uur start de optocht die al jaren bekend staat om de prachtige creaties en het volop aanwezige straattheater. Leuk om te kijken, maar nog leuker om zelf mee te doen. Want alleen als je meedoet maak je kans om de 1e prijs te winnen!

-Rond 16:00 uur zullen de prijzen verdeeld worden tijdens de altijd gezellige en spannende prijsuitreiking. Alle clubjes vol spanning welke prijs ze behaald hebben, het beste ingrediënt voor een legendarische middag. Wie neemt de wisselbekers nu mee naar huis? Aansluitend feesten we gewoon lekker door!

-Het KWAKBOL FEESTPALEIS is deze zondag geopend van 13:30 uur tot 19:00 uur. De kinderen kunnen op hun eigen plek spelletjes spelen en er is zelf een DISCO!

-Nieuw dit jaar is de blaaskappelenavond van De Knoestjes in Ons Café. Blaaskapellen uit de hele regio komen naar Ons Café om een gezellig stukske muziek te maken! Vele blaaskapellen uit de hele regio, dus dit belooft een heel gezellige carnavalsavond te worden. BIJ ZIJN!


𝗠𝗮𝗮𝗻𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟮 𝗳𝗲𝗯𝗿𝘂𝗮𝗿𝗶

-Vanaf 10:30 uur zul je in de buurt van Het Pannenkoekenbos veelvuldig het woord ‘BINGOOOO’ gaan horen. Want dan is de Bingo-ochtend voor onze oudste carnavalsvierders.

-Voor de leukste-maandag-ochtend-van-het-jaar zul je de wekker moeten zetten. Om 10:11 uur start de ONTBIJTSHOW in Ons Café. Ontbijten, spelletjes en volop plezier!

-Om 13:30 uur gaan de deuren open van FEESTSTUBE De Es voor het MAANDAGMIDDAGBAL in het dorpshuis. Net als vorig jaar gaan we weer op de Duitse tour. Dus Lederhose aan en de stembanden smeren. Want het wordt weer meezingen geblazen bij de tweede editie van de CARNAVALSCANTUS in Esch! Als je er vorig jaar niet bij was, dan zou ik maar zorgen dat je er dit jaar wel bij bent! Carnaval zoals je carnaval wilt vieren! 110% feest voor jong en oud.

-Het KWAKBOL FEESTPALEIS is deze maandag geopend van 13:30 uur tot 19:00 uur met allerlei spelletjes!

-De oudste jeugd mag de maandag afsluiten met de SUPERDISCO van 20:30 uur tot 23:30 uur. Ouders de zaal uit en de kinderen lekker feesten! Voor de volwassenen is het bargedeelte geopend.


𝗗𝗶𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟯 𝗳𝗲𝗯𝗿𝘂𝗮𝗿𝗶

-Het is nog niet voorbij, we hebben nog de dinsdag van carnaval!

Na het traditionele bezoek van de Hoogheden, Knoestjes en Dansmariekes aan het buitenhuis gaan we ons opmaken voor het middagprogramma, het vertrouwde KINDERMATINEE. Een middag vol optredens van onze jongste lokale artiesten. Dit is je kans om een optreden te doen op het grote podium in De Es! Dus meld je aan, want hoe meer optredens hoe leuker deze middag zal worden!

-We sluiten het kindercarnaval af met een laatste DISCO alvorens we met muziek van De Knoestjes naar het Marktplein lopen om het jeugdcarnaval officieel af te sluiten met de kikkerverbranding. Nog één keer de polonaise lopen!

-Het volwassenen carnaval sluiten we zoals gebruikelijk af in Ons Café vanaf 19:00 uur! Maak je op voor het laatste feestje van deze carnaval, maar dat zal wel lukken met De Dorini’s en de officiële ontmanteling van het carnaval in Oggelvorsenpoel. En dan feesten tot de lampen aangaan!


volg ons ook op Facebook en




116 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Inschrijfformulier grote optocht

Zondag 11 februari is het tijd voor de hoogmis van de carnaval in Esch, de grote optocht! Om 12:11 uur start de optocht die al jaren bekend staat om de prachtige creaties en het volop aanwezige straat

sinds 1966

Stichting de Oggelvorsen

bottom of page