top of page

Revuecommissie 

Onder het motto van de Oggelvorsenpoel: "Trug in de Tèd", werden de jaarlijkse zittingsavonden geopend door de nieuwe voorzitter van het bestuur, Prins Thomas d'n Urste en adjudant Jurgen. Nadat de toneelgordijnen zich ontvouwden en het decor zichtbaar werd, opende Koen Schalkx, als conservator Tedje Trug, de show. Een uit het museum gestolen schilderij, de Mona Lisa nog wel, vormde de rode draad door het programma. Koen had daarnaast ook nog eens een grote rol in het schrijven van een aantal teksten voor de artiesten van de revue.

Het toegestroomde publiek (wel 550 personen over de avonden verdeeld) kreeg een goedgevulde avond voorgeschoteld, theater, tonpraten, zang en blaasmuziek. Het slotoptreden van "The Spice Girls" droeg bij aan een hilarische sfeer waarbij de stoelen aan de kant gingen. Alle artiesten brachten hun humor en enthousiasme vol overgave over op de zaal. Er waren verrassende optredens uitgevoerd door Gaby Groenendaal en Harriët van der Struijk (met interpretatie van het theaterduo "Vuile Huichelaar"), Esther Rovers, Paul van de Bruggen en Dave Trappel (met -vanuit de Es - opnames van de 1287e uitzending van "Tussen Kunst en Kitsch"). Muzikale optredens werden verzorgd door Evy Theunis en Rik Mimpen – die als Meatloaf een reprise gaven van hun spetterende optreden tijdens het Stuif-Esch-in uit hun eigen kindertijd; Elise van der Struijk (met een live gezongen versie van Duurt te lang van Davina Michelle), Rick van Kasteren en Rein Bressers (met Zoige van Koos Stekkerdoos).

De kennis van maatschappelijke grappen uit heden en verleden waren in handen van Sjan Huijberts en Cas Jansen (die als 3e afgevallen stuk van het Bacchus beeldje en BOA een stevige sketch wegzette), Sanne van Eijndhoven en Jur van de Weide (als museum personeel).

De jaarlijkse filmpjes waren ook dit jaar aanwezig; van Lieke, Ilse en Dirk van Schijndel met een eigen interpretatie van "Theo en Thea" tot een compilatie van oude reclamefilmpjes door Myranda van de Sande, Frank van de Ven en Walter van Eijndhoven. De avond werd muzikaal omlijst door Blaaskapel de Knoestjes.

Ook voor de liefhebbers van het tonpraten passeerden er een tweetal buuts. Harold de Bie beet het spits af, door als een heuse Bob Ross een schilderij over Esch te maken. De tweede buut was van Peter van Houtem, met een open sollicitatie naar de functie van Prins Carnaval. Buuts vol met humoristische slap klets zoals het hoort.

Tot slot kon, door Dave Verhagen, het gestolen schilderij weer aan de conservator worden overgedragen en kwamen nog eenmaal alle mensen, van voor én achter de schermen op het podium. Ze kregen een verdiend ovationeel applaus. Wat een werk en wat een energie zit er in deze organisatie, een zeskoppige bemanning uit Esch die alles in het werk hebben gesteld om Oggelvorsenpoel een onvergetelijke revue te bezorgen. De 'zittingsavonden' waren keigaaf en zijn een zeer geslaagde opmaat voor het Carnaval.

Tekst: Dorethee van Oirschot

sinds 1966

Stichting de Oggelvorsen

bottom of page