top of page

De voorzitter

file4.jpeg

Eric van Roosmalen

Beste Oggelvorsen en Kwakbollekes

 

Tsja, wie had dat ooit verwacht dat ik voorzitter zou worden van zo’n fijne club als de Oggelvorsen? Nou, ik in ieder geval niet; ik had daar nooit aan gedacht tot op die vrijwilligersavond die de Oggelvorsen afgelopen voorjaar organiseerde en waarbij ik door twee heel mooie vrouwen gevraagd werd om erover na te denken om voorzitter van de Oggelvorsen te worden. En wie kan dat dan weigeren? Ik niet, zeker niet omdat ze eerst Marja, mijn vrouw en zeer bekend in Esch als adjudant Marja, gevraagd hadden of het toch wel goed was als ik voorzitter zou worden. Afijn, ik ben nu voorzitter en heb van het bestuur een heel duidelijke taak meegekregen: “We moeten er samen voor zorgen dat Carnaval in 2022 en ook in 2033 blijft staan als een huis; dat we de kwaliteit van de openbare carnavalsviering in de Oggelvorsenpoel verbeteren en bewaken als ‘ons cultureel erfgoed”.

 

Om deze taak in te vullen zijn we al in september met een grote groep zeer geïnteresseerde en betrokken Esschenaren bij elkaar gekomen om samen te “brainstormen” over de toekomst van het openbare carnaval in Esch. Hierbij zijn heel veel goede ideeën naar voren gekomen, waarvan verschillende plannen deze carnaval al ingevuld worden: We gaan ervoor zorgen dat de zaterdagavond weer de statuur krijgt van weleer. We gaan ervoor zorgen dat er op de maandag een evenement in de Es georganiseerd wordt, waar je echt bij moet zijn. We gaan ervoor zorgen dat de jeugd een eigen, veilige en fijne carnavalsplek in ‘de Stek’ krijgt en nog verschillende andere plannen die we nu nog als verrassing laten. Al met al gaan we een geweldig carnaval tegemoet; jammer dat we samen met CV Nooit Zat net te laat begonnen zijn met de organisatie van een hardstyle – pleinfeest–, maar dat feest (Timelesch) houden we zeker nog voor 2020 tegoed.

Carnaval in Oggelvorsenpoel is echt een gemeenschapsfeest; carnaval wordt gevierd door, en is er voor, alle leeftijdsgroepen en individuen, wij zullen daar nooit een onderscheid in gaan maken. Carnaval kunnen wij alleen maar vieren vanuit de kracht van de verschillende commissies; het is ongelofelijk en tegelijkertijd zo hartverwarmend om nu van dichtbij mee te maken wat voor energie vanuit al deze vrijwilligers komt. Iedereen heel erg bedankt daarvoor !

Één van de eerste dingen die ik mocht doen vanuit mijn nieuwe rol is samen met een ‘geheim comité’ ervoor te zorgen dat we weer een prins(es) en adjudant(e ) krijgen. Natuurlijk hadden wij graag nog een jaar met prins Rick en adje Door doorgegaan (hebben zij het niet fantastisch gedaan?!?), helaas, maar begrijpelijk, vonden deze twee geweldige mensen dat zij anderen de kans moesten geven. Met onze nieuwe hoogheden gaat dat zeker lukken en ik wil dan ook prins Thomas d’n Urste en adjudant Jurgen heel veel succes en vooral heel veel plezier wensen bij het carnavalsfeest 2019. En omdat ik er zo van overtuigd ben dat carnaval 2019 een succes wordt, kan ik niet mooier afsluiten dan met de persoonlijke slogan van prins Thomas d’n Urste: “Vroeger en nu: Feesten Nondeju!”

sinds 1966

Stichting de Oggelvorsen

bottom of page